5 november 2015

Inspiratieavond met Entrepeneur Jan Zeeman

Het was een onvergetelijke avond met entrepreneur Jan Zeeman, oprichter en eigenaar van de toonaangevende textielsupermarkten. Hoewel de heer Zeeman vijftien jaar geleden de directiezetel aan zijn opvolgers liet, is hij nog altijd actief in zaken en – het motto van de winkels indachtig – nog ‘altijd scherp’. Het was een bruisende en genoeglijke avond die tevens het goede doel diende. Alle baten zijn volledig ten gunste gekomen van kinderoncologie, een van de speerpunten van KWF Kankerbestrijding.

Altijd scherp, het motto van Zeeman textielSupers én van Jan Zeeman, dertig jaar lang de drijvende kracht achter een concern dat ruim 1230 filialen telt – in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Luxemburg – waar jaarlijks zo’n 70 miljoen klanten over de vloer komen. Het succes van Zeeman is geen toeval, maar is het directe resultaat van een unieke visie en een heldere formule.

Dertig jaar aan het roer
Wie is Jan Zeeman? Als telg uit een gezin met tien kinderen genoot hij een sobere, gedegen opvoeding. ‘Van mooie borden kun je niet eten’. ‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’. ‘Armoede houdt de mens netjes’. Grootgebracht met oer-Hollandse wijsheden wordt hij wel eens gekarakteriseerd als beleefd, degelijk, behoudend en autoritair. Dertig jaar stond hij aan het roer van Zeeman textielSupers totdat hij in 1999 een stapje terugdeed om zijn opvolgers niet voor de voeten te lopen. Zijn levensmotto? ‘Doe vooral de dingen die je leuk vindt. Als je ergens interesse voor hebt, dan leer je snel.’

Waarom Chambre Sur Plus KWF Kankerbestrijding een warm hart toedraagt? Kanker is een complexe, veelzijdige ziekte die zich moeilijk leent voor een universele aanpak. Zo verschilt kanker bij ouderen wezenlijk van kanker bij kinderen en jongvolwassenen. Kinderoncologie is inmiddels een gevestigde discipline die heeft bijgedragen aan de gestegen overlevingskansen voor kinderen met kanker. De ambitie is om in de toekomst meer dan 90 procent van alle kinderen met kanker te genezen. Met de hoogst mogelijke kwaliteit van leven tijdens en na de behandeling. KWF Kankerbestrijding heeft zich altijd hard gemaakt voor de kinderoncologie en draagt ook financieel bij aan het Prinses Maxima Centrum voor Kinderoncologie in Utrecht, dat in de loop van 2017 zijn deuren opent.

Sfeerimpressie

contact

Als u vragen heeft of met ons in contact wil komen kunt u het formulier invullen. Wij zullen dan zo snel mogelijk contact met u opnemen.

stel een vraag